Hoera, gezinsuitbreiding! Hoe vertel ik dit nieuws aan mijn kind? 


Wanneer je al kinderen hebt is het best wel spannend als er nog een kindje op komst is en voor hen ook. Het is dan ook verstandig om jouw kinderen goed op de hoogte te brengen en bij de zwangerschap te betrekken. Het is ook handig om jouw kinderen dan goed voor te bereiden op hun broertje of zusje, want niet ieder kind kan tenslotte goed reageren als er meer aandacht naar de baby gaat. 

Wanneer vertel je dat er een broertje of zusje op komst is?

Het is handig als je je kinderen niet te vroeg verteld dat je zwanger bent. Hoe jonger ze zijn, hoe langer je er eigenlijk mee kunt wachten, want meestal begrijpen ze het toch nog niet heel goed aan het begin. Wacht in ieder geval tot je al drie maanden in verwachting bent, omdat het risico op een miskraam in die periode het grootst is. Als je inmiddels wat verder in de zwangerschap bent, is het wel echt definitief dat de nieuwe baby komt. Na verloop van tijd merken je kinderen misschien dat je buik groeit. Vertel hen wat er gebeurt, ook als ze zelf nog niets zien of merken ook als ze wat jonger zijn en je buik word groot gaan ze het beter begrijpen. 

Hoe betrek je je kinderen op de komst van een nieuwe baby?

Ieder kind reageert weer heel anders op de komst van een nieuwe baby. Wat je het beste kunt doen is je kinderen geleidelijk laten wennen dat er nog een broertje of zusje op komst is. Neem je kinderen mee naar de verloskundige dan kunnen ze de baby ook zien. En je kunt je kinderen laten helpen met de inrichting van de babykamer en je kids misschien laten mee zoeken wat zij mooie kleertjes vinden.

Hoe kan dat, een baby in mijn mama haar buik?

De meeste jonge kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig hoe zo’n baby in de buik komt en wanneer de baby eruit komt. Het is erg belangrijk om open te praten over hoe de baby uit mama’s buik komt, natuurlijk is het ook goed om over de groei van de baby te komen en wanneer het eruit gaat komen. Een hele goede tip is om leuke leesboekjes te kopen over een nieuw broertje of zusje!

Comments are disabled.