5 tips voor een goede opvoeding van jouw kind


1: Als je kind jou iets wil laten zien, stop dan even waarmee je bezig bent en geef aandacht aan je kind. Het is belangrijk om vaak even in elkaars gezelschap te zijn en samen dingen te doen die jij en je kind allebei leuk vinden.

2: Praat over dingen met jouw kind waar hij/zij geïnteresseerd in is en vertel ook wat over jouw interesses of wat je hebt gedaan die dag. 

3: Leer je kind nieuwe vaardigheden door die eerst zelf even voor te doen en geef je kind dan de kans om het zelf te doen. Spreek bijvoorbeeld thuis op een beleefde manier met elkaar en stimuleer je kind ook om netjes te praten, bijvoorbeeld door “alsjeblieft” of “dankjewel” te zeggen en geef je kind een complimentje als het zijn best doet om dat ook te doen dat helpt namelijk top.

4: Maak jouw kind duidelijk, dat er ook grenzen zijn en zeg ook tegen je kind wat je wel en niet accepteert. Neem de tijd om met het hele gezin daarover te praten en de regels die in huis gelden.  Maak je kind ook duidelijk wat de consequenties zijn als ze die regels overschrijden.

5: Zorg ook goed voor jezelf! Dat is ook erg belangrijk. Maak sowieso een keer in de week tijd voor jezelf vrij waar je even kunt ontspannen en iets voor jezelf kan doen.

Comments are disabled.