Wat doen kinderen op een peuterspeelzaal

peuterspeelzaal

Wanneer jouw kindje de leeftijd van twee tweeënhalf krijgt, kun je ervoor kiezen om hem naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Meestal begint je kindje met twee dagdelen en is dit later uit te breiden naar 4 dagdelen. Hij kan hier blijven totdat hij 4 is, want dan gaat hij naar school op de basisschool.

Waarom een peuterspeelzaal?

Waarom is het belangrijk om mijn kindje naar een peuterspeelzaal te doen? Zou je, je afvragen. Op de peuterspeelzaal komt je kindje in aanraking met andere kinderen en leeftijdsgenootjes. Dit is goed voor zijn ontwikkeling. Wanneer jouw kind niet naar de kinderopvang gaat, is hij dus nog niet gewend om met leeftijdsgenootjes te spelen. ook beleeft je kindje veel plezier aan de peuterspeelzaal en is het een mooi opstapje om te wennen aan de basisschool.

Wat leert mijn kind dan op de peuterspeelzaal?

Misschien lijkt het een beetje klinken alsof het alleen maar spelen is, maar het is leren spelenderwijs.
Jouw kleine gaat enorm veel vaardigheden leren zoals:

● Willen delen
● Vragen stellen
● Elkaar troosten
● Omgaan met verdriet en vreugde Zonder papa mama erbij
● Rustig In de kring zitten
● Samen spelen
● Rekening houden met anderen
● Kleine conflictjes zelf oplossen
● Leren begrijpen van de taal en het spreken
● Luisteren naar de leidster

Deze vaardigheden heeft zijn straks ook allemaal bruikbaar op de basisschool. Wanneer jouw kindje straks naar de kleuterklas gaat zou het dan ook een stuk makkelijker voor hem zijn omdat hij de regels al kent. Ook leert je kindje dingen op cognitief gebied en motorisch gebied. Er wordt hier namelijk geknutseld, gebouwd, gezongen, gepuzzeld, voorgelezen en samen gegeten. Ook werken ze op de peuterspeelzalen altijd met thema's denk aan feestdagen, je lichaam, de boerderij. Op deze manier leert je kindje spelenderwijs alles over de wereld en de dingen daaromheen.

Het verschil tussen een kinderopvang en een peuterspeelzaal

Het verschil tussen een kinderopvang en een peuterspeelzaal is, dat op een kinderdagverblijf jouw kind meestal blijft van morgens vroeg tot avonds laat op het moment dat je aan het werk bent. Bij een peuterspeelzaal is het altijd alleen de ochtend of een middagje, ook zijn in de schoolvakanties en op feestdagen de peuterspeelzalen gestolen. Wel gelden voor beide dezelfde kwaliteit eisen. Wanneer jouw kindje één dag per week naar een kinderdagverblijf gaat, kan je jouw kindje alsnog naar de peuterspeelzaal doen

Comments are disabled.