Het kinderdagverblijf

opvoeden

Wat is een kinderdagverblijf? Een kinderdagverblijf is een opvang voor kleine kinderen die nog niet oud genoeg zijn om naar de basisschool te gaan. Dit zijn vooral kinderen onder de 4 jaar. Deze kinderen kunnen niet thuis blijven omdat ouders bijvoorbeeld werken of andere activiteiten en verplichtingen hebben op de dag. Hierdoor kunnen kinderen naar een kinderdagverblijf gebracht worden waar de kinderen kunnen spelen met andere kinderen. Mijn kinderen gaan bijvoorbeeld naar kinderdagverblijf Hengelo

Medewerkers

Op een kinderdagverblijf werken pedagogisch medewerkers kinderopvang. Deze mensen werken vaak met kleine kinderen tot een jaar of 13. Dit kunnen baby’s, peuters, kleuters, of schoolgaande kinderen zijn. Zij zijn gespecialiseerd in het contact met de kinderen. Ook onderhouden zei contact met de ouders van de kinderen en word er gesproken over de ontwikkeling van de kinderen, en het vertoonde gedrag bij kinderen word beoordeeld en uitgelegd. Hierdoor krijgen ouders een goed beeld van de persoonlijke ontwikkeling van een kind.

Goede kinderopvang

Wanneer de kinderopvang de benodigde vergunningen in bezit heeft kan je uitgaan van een goede kinderopvang. Deze vergunningen zijn verplicht om überhaupt kinderen op te vangen. Deze vergunning krijgen de kinderdagverblijven wanneer er aan wettelijke kwaliteitseisen voldaan word. Ook krijg je geen fiscaal attest als de destbetreffende kinderopvang niet voldoet aan de vergunningseis.

Ontwikkeling van het kind

Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat een kinderdagverblijf de ontwikkeling van een kind bevorderd. Het de dag door begeleid worden door professionals en uitgedaagd worden door activiteiten op maat en leeftijd van het kind zorgt voor een goede ontwikkeling op jonge leeftijd. Daarnaast leren kinderen op een kinderdagverblijf samen te werken en spelen met andere kinderen. Daarnaast kan het kind alvast vriendjes en vriendinnetjes maken en kan er worden geholpen met kruipen lopen en praten. Wel is het belangrijk het 1e jaar ervoor te zorgen dat de baby wel gehecht raakt aan de ouders en er niet teveel verschillende mensen zorg dragen voor het kind.

Comments are disabled.