Bereid jouw peuter voor op de toekomst

Bereid jouw peuter voor op de toekomst-min

De peuters zitten tussen de leeftijd van 2 en 4 jaar. Als de peuters een leeftijd hebben bereikt van 4 jaar, dan is het tijd om naar de basisschool te gaan. Voor vele kinderen is de basisschool een grote stap. Om de stap minder groot te maken, wordt er vaak gekozen om vooraf naar de peuterspeelzaal te gaan. Dit is een voorbereiding op de basisschool waar ze kennismaken met activiteiten buitenshuis. Ze leren om zelfstandig en alleen te leven. Er zit natuurlijk wel een volwassen persoon om de groep, maar ze leven een dag zonder hun ouders, waardoor de zelfstandigheid wordt ontwikkeld.

Laat jouw peuter voldoende drinken

Bij de opvoeding van jouw kinderen hoort het zelfstandig eten en drinken. Eten en drinken is erg belangrijk voor de mens. Als peuter eet je wellicht nog niet zoveel, maar toch is voldoende vocht en voeding enorm belangrijk. Om het drinken te stimuleren kan je gebruik maken van een drinkbeker. Bij Mepal maken wij gebruik van een gepatenteerd anti-lekventiel bij de drinkbeker peuter. Door middel van dit ventiel ben je maar weinig zuigkracht nodig om drinken te krijgen. Stel een eigen drinkfles samen voor de peuter en zorg dat je peuter meer gaat drinken. Door een leuke drinkfles te ontwerpen, trekt de fles de aandacht van het kind. De drinkfles stimuleert het drinken van de peuter.

Zorg voor ritme

Ritme is belangrijk voor ieder mens. Wellicht merk jij bij jezelf ook dat ritme erg prettig is. Als jij een werkdag hebt gehad met een ritme, dan voel je je prettig. Tijdens een luie dag heb je weinig ritme. Doordat je niks doet en geen ritme hebt, word je erg lui. Om de peuter voor te bereiden op de toekomst, bereid je ze voor op het ritme. Speel een schooldag een keer na met jouw peuter. Ga vroeg uit bed, loop samen naar school en laat de peuter kennismaken met het ochtendritme.

Vertel de peuter over school

Super spannend natuurlijk, om voor de eerste keer naar school te gaan. Niet alleen de kinderen vinden het spannend, maar de ouders vaak ook. Je weet niet hoe de kinderen reageren op een nieuwe omgeving. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Het is belangrijk om erover te praten met je kinderen. Door te praten bereid je het kindje voor op de toekomst en kunnen ze vast een beetje wennen. Deel de leuke ervaringen met elkaar en verlaag de spanning. Spanning is natuurlijk gezond en goed.

Comments are disabled.