Tips om jouw kind goed op te voeden!


De opvoeding van een kind is heel belangrijk. Wat je zegt en doet neemt het kind ook vaak over! Wij hebben 10 tips om de opvoeding van jouw kind zo positief mogelijk te maken;

1: Geef genoeg aandacht

Als een kind een mooi knutselwerkje of iets anders wil laten zien moet je eigenlijk als ouder even stoppen waar je mee bezig bent, en aandacht aan je kind geven. Zo krijgt het kind een positief gevoel.

2: Stel basisregels in

Regels zijn ook een hele belangrijke bij de opvoeding. Als het kind geen regels heeft kan hij/zij doen of laten wat het kind wil en dat gaat nooit goed komen. Zorg gewoon voor duidelijke basisregels en als het kind wat ouders is en mee kan praten hang je bijvoorbeeld regels op in de keuken of ergens anders.

3: Geef een knuffel

Een kind heeft een veilige omgeving nodig en moet zich goed bij jou voelen. Geef regelmatig even een knuffel of een aai over het hoofdje zo word jullie band ook sterker, omdat je aandacht geeft.

4: Blijf positief

Positief blijven is een hele goede. Als je kind bijvoorbeeld iets doet wat niet mag en je spreekt hem of haar daar op aan en ze luisteren meteen is dat natuurlijk heel fijn en mag daar best een compliment overheen komen!

5: Zorg voor de eerste keren

Zorg ervoor dat jouw kind ”dankjewel” zegt als hij/zij wat krijgt van iemand. Als je kind dan dankjewel heeft gezegd mag er best een compliment gegeven worden, want dan moedig je dat weer aan.

6: Praat

Praten is ook heel belangrijk om een goede band te krijgen met jouw kind. Vertel bijvoorbeeld iets over wat je die dag hebt gedaan en wat je leuk vond en vraag dat dan ook aan je kind.

7: Blijf realistisch

Je kind kan af en toe nog wel dingen doen waarvan je denkt had dat nou niet gedaan, maar een kind kan ook niet helemaal perfect zijn dus soms mag dat!

8: Doe dingen samen

Als je dingen samen met je kind doet word de band met jullie veel sterker. Maak ook tijd vrij voor je kind om iets samen te doen!

9: Vertel hoe hij of zij zich moet gedragen

Als je kind vervelend doet of iets anders blijf dan wel rustig anders maak je het nog veel erger! Spreek je kind er gewoon op aan met een normale toon.

10: Voorkom verveling

Zorg ervoor dat je kind altijd iets te doen heeft. Verzin leuke activiteiten om te doen. Denk aan blokken, klei, poppen, barbies, lego of wat anders!

Comments are disabled.